ЦВЕТЪТ НА 2020 – КЛАСИЧЕСКОТО СИНЬО

ЦВЕТЪТ НА 2020 – КЛАСИЧЕСКОТО СИНЬО

Американският институт по цветовете PANTONE вече обяви кой цвят ще бъде № 1 за 2020 година и това е КЛАСИЧЕСКОТО СИНЬО – CLASSIC BLUE.

В палитрата на института този цвят е Pantone 19-4052 и според неговите специалисти, от Classic Blue „вдъхваме спокойствие, увереност и връзка. Този безкраен и траен син нюанс е елегантен в своята простота и откроява желанието ни за надеждна и стабилна основа, върху която да градим, докато пресечем прага на нова епоха.“

Възприемаме  PANTONE 19-4052 Classic Blue като спокоен цвят, който носи чувство за мир и спокойствие на човешкия дух, предлагайки убежище. Помага за концентрацията и  прояснява нашите мисли. Отразяващ син тон, Classic Blue насърчава устойчивостта.

Ето какво казва Леатрис Айземан – изпълнителен директор на PANTONE: „Безграничното синьо ни насърчава да погледнем отвъд очевидното, за да разширим мирогледа си. Кара ни да мислим по-задълбочено, да увеличим перспективата си и да отворим потока за комуникация.“

 

За Pantone Color of the Year

В продължение на повече от 20 години, цветът на годината на Pantone е повлиял на решенията за разработка и закупуване на продукти в множество индустрии, включително модни, домашното обзавеждане и индустриален дизайн, както и опаковане на продукти и графичен дизайн.

Процесът на избор на Pantone цвят на годината изисква внимателна преценка и анализ на тенденциите. За да се стигне до селекцията, всяка година експерти по цветовете на Pantone в Pantone Color Institut търсят нови цветови влияния в различни области. Това може да включва развлекателната индустрия и филмите в производство, пътуващи колекции от изкуства и новите артисти, модата, всички области на дизайна, популярните дестинации за пътуване, както и нов начин на живот, и социално-икономическите условия. Влиянията могат да произтичат и от нови технологии, материали, текстури и ефекти, съответните социални и медийни платформи, и дори предстоящите спортни събития, които улавят вниманието в световен мащаб.

 

За  Pantone Color Institute

Pantone Color Institut  работи в рамките на Pantone, който избира най-добрите сезонни цветови комбинации, избира Pantone цвят на годината, прогнозира глобални цветови тенденции, и съветва големите компании за най-подходящ цвят на продукт или марка, който да дава визуална идентичност. Чрез сезонни прогнозни тенденции, цветова психология, и цветово консултиране, Pantone Color Institut  си сътрудничи със световни брандове за ефективно цветово въздействие на техните продукти.

 

Изображения: www.pantone.com

Снимка на публикацията: www.pantone.com

Коментари към тази статия